Ondersteuning van de behandeling met biofeedback

Tijdens het aangaan van de angst is het belangrijk een goed beeld te krijgen van de mate van angst en de angsttriggers voor een cliënt. Biofeedback helpt hierbij door de lichamelijke reacties op de angstige situatie weer te geven. Denk aan zweethanden of een stijgende hartslag wanneer er iemand naast de cliënt gaat zitten in de bus. Hierdoor kan er nog gerichter behandeld worden en kunnen specifieke situaties opnieuw geoefend worden. Wanneer de mate van angst verminderd is dit ook weer terug te zien in de biofeedback gegevens en ook dit kan weer helpen bij het geven van inzicht aan de cliënt als het gaat om de behandeling.


Gerichter behandelen door meer inzicht in de oefensituatie

Door middel van biofeedback kan iedere exposure situatie volledig worden geanalyseerd. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als jouw cliënt een persoon aankijkt? Aan de hand van de lichamelijke reacties als aanvulling op de huidige methode kan er nog gerichter behandeld worden op de struikelpunten van een cliënt.


Meer inzicht in de angstbeleving van een cliënt

Dankzij biofeedback kan ook de mate van angst bepaald worden. Daarnaast kan ook de voortgang bijgehouden worden over de verschillende behandelingen. Als behandelaar heb je daarmee meer inzicht in de angstbeleving van een cliënt. Waar moet nog extra geoefend worden en wat gaat al beter ten opzichte van de vorige keer?

Ook benieuwd naar hoe het is om een situatie naar de behandelkamer te brengen?

Met Mind Mansion kan de behandelmethode rondom angst worden aangevuld en misschien zelfs verbeterd. Een aantal voordelen van deze software:

  • Alle gewenste situaties binnen handbereik
  • Meer tijd om te oefenen
  • Situaties volledig aangepast aan de wensen van cliënt en behandelaar

In vogelvlucht is hier beschreven hoe de simulaties van Mind Mansion werken en wat u hiermee kunt. Is dit iets wat een mooie toevoeging zou kunnen zijn voor uw instelling of praktijk? Vraag dan nu een gratis demo aan.