Gamification tijdens angstbehandeling

Het oefenen met angst is lastig voor een cliënt en is ook iets wat vaak niet leuk is om te doen. Daarom is er bij de simulaties van Mind Mansion de mogelijkheid om aan de slag te gaan met gamification. Door een opdracht toe te voegen aan de exposure situatie, zoals het brengen van een pakketje naar de 8e verdieping, wordt de behandeling leuker gemaakt en geeft het de cliënt meer context om te gaan oefenen.

Maak je behandeling leuker

Het oefenen met de angst is iets waar veel cliënten tegenop zien. Zeker als het iets is wat zij al jaren last van hebben. Door gamification kan het leuker gemaakt worden dit toch weer een keer te doen. Ook zou het als een laatste toevoegingen gebruikt kunnen worden, dat als een cliënt de angst onder controle heeft er een extra component aan de oefening bijkomt, als een soort laatste test.

Geef meer context aan de behandeling

Door jouw cliënt een opdracht te geven tijdens de exposure situatie kan de behandeling meer context krijgen. Een opdracht tijdens de exposure oefening kan de oefening geloofwaardiger maken voor een cliënt waardoor hij of zij ook vaker geneigd is om te gaan oefenen.

Ook benieuwd naar hoe het is om een situatie naar de behandelkamer te brengen?

Met Mind Mansion kan de behandelmethode rondom angst worden aangevuld en misschien zelfs verbeterd. Een aantal voordelen van deze software:

  • Alle gewenste situaties binnen handbereik
  • Meer tijd om te oefenen
  • Situaties volledig aangepast aan de wensen van cliënt en behandelaar

In vogelvlucht is hier beschreven hoe de simulaties van Mind Mansion werken en wat u hiermee kunt. Is dit iets wat een mooie toevoeging zou kunnen zijn voor uw instelling of praktijk? Vraag dan nu een gratis demo aan.