Virtual reality voor angstbehandeling

Door middel van een virtual reality bril kan iemand in een virtuele realiteit worden geplaatst. Je hersenen gaan geloven dat wat jij ziet de werkelijke wereld is, waardoor je volledig op gaat in deze virtuele simulatie. Omdat je hersenen deze omgeving gaat zien als waarheid kan het ook goed worden ingezet om emoties zoals angst op te roepen. Zo kan de confrontatie met angst worden aangegaan door middel van een virtual reality bril en kunnen er exposure oefeningen gedaan worden. Het voordeel hiervan is, is dat alle mogelijke situaties binnen handbereik liggen om mee te oefenen en dat de instap om te gaan oefenen lager is, omdat men nog steeds in de behandelkamer aanwezig is.


Op ieder gewenst moment toegang tot de juiste exposure situatie

Omdat Mind Mansion alle simulaties volledig zelf ontwikkeld kunnen alle gewenste situaties gemaakt worden. Deze kunnen worden ingeladen in de computer en kan er gebruik gemaakt worden van deze simulatie in de behandelkamer. Ook is het mogelijk de cliënt een mobiele virtual reality bril mee naar huis te geven zodat hij of zij ook thuis nog verder kan met het oefenen aan de angst.


Pas de omgeving volledig aan naar de wensen van jou en de cliënt

Heeft jouw cliënt veel moeite met bijvoorbeeld een ruimte waar veel mensen aanwezig zijn? Dan kun jij bepalen hoeveel mensen er in de interactieve simulatie staan. Zo kun je langzaam opbouwen of juist kijken wat er gebeurd als de volledige simulatie vol staat met mensen.

Ook benieuwd naar hoe het is om een situatie naar de behandelkamer te brengen?

Met Mind Mansion kan de behandelmethode rondom angst worden aangevuld en misschien zelfs verbeterd. Een aantal voordelen van deze software:

  • Alle gewenste situaties binnen handbereik
  • Meer tijd om te oefenen
  • Situaties volledig aangepast aan de wensen van cliënt en behandelaar

In vogelvlucht is hier beschreven hoe de simulaties van Mind Mansion werken en wat u hiermee kunt. Is dit iets wat een mooie toevoeging zou kunnen zijn voor uw instelling of praktijk? Vraag dan nu een gratis demo aan.