VRET

Virtual reality exposure therapie (VRET) is een techniek binnen de geestelijke gezondheidszorg die een steeds grotere rol krijgt. Het kan ingezet worden bij bijvoorbeeld de behandeling van angst om de angstige situatie naar een behandelkamer te brengen. Verschillende onderzoeken hebben al laten zien dat VRET een effectieve techniek is om in te zetten bij de behandeling van angst. Hier spelen wij met Mind Mansion op in.

Dat VRET als behandeling op zichzelf een mooi beeld voor de toekomst is zijn wij het zeker of eens. Ook verschillende onderzoeken laten al zien dat hier zeker een toekomst in zit, maar dat er nog meer onderzoek naar dit onderwerp nodig is om het definitief uit te kunnen gaan rollen.

Uit onderzoek is gebleken dat VRET nu al gebruikt kan worden als aanvulling in de huidige behandelmethode. Het kan een extra stap zijn binnen de cognitieve gedragstherapie als stap vóór exposure in vivo. Op deze manier wordt er een extra trap toegevoegd en wordt de drempel voor een cliënt om de confrontatie met de angst aan te gaan verlaagd.

Ook eens ervaren hoe het is om virtual reality te gebruiken? En benieuwd hoe dit ingezet zou kunnen worden in jouw praktijk?