Waarom aan de slag met VRET via Mind Mansion?

Virtual reality exposure therapie is een vorm van exposure therapie die steeds vaker gebruikt wordt onder andere om mensen te helpen die last hebben van angst en/of paniek. Het aangaan van de angstige situatie in virtual reality is een goede tussenstap voor de cliënt die drempelverlagend werkt. De drempel voor een cliënt om een angstige situatie aan te gaan wordt verlaagd, omdat de instap om te oefenen met de angst lager is. Men kan binnen een veilige omgeving blijven, zoals een behandelkamer, en zo de confrontatie met de angst aangaan. Dit biedt een extra tussenstap om te oefenen met de angst en helpt dus bij het werken aan je angst.

Er zijn al verschillende instellingen bezig met het opzetten van deze techniek, maar de techniek is nog in ontwikkelingsfase. Momenteel is de kennis rondom virtual reality aan het groeien en wordt er gekeken of het uiteindelijk ook ervoor kan gaan zorgen dat de behandeling versneld wordt en voor betere resultaten kan gaan zorgen.

Mind Mansion helpt zorginstellingen, psychologen en praktijken om VRET-behandelingen aan te kunnen bieden. De unieke combinatie van VR, biofeedback en gamification versterkt de huidige behandelmethode rondom angst.

Start nu met het gebruik van Mind Mansion en probeer 2 maanden gratis het systeem uit bij u in de praktijk. Mist u nog dingen of heeft u suggesties hoe het verbeterd kan worden? Dan kan hier samen met Mind Mansion naar gekeken worden en kan voor uw instelling het beste softwarepakket voor VRET worden samengesteld.

Wil jij ook dat jouw instelling kennis maakt met deze nieuwe behandeltools?

Met Mind Mansion kan de behandelmethode rondom angst worden aangevuld en misschien zelfs verbeterd. Een aantal voordelen van deze software:

  • Alle gewenste situaties binnen handbereik
  • Meer tijd om te oefenen
  • Situaties volledig aangepast aan de wensen van cliënt en behandelaar

In vogelvlucht is hier beschreven hoe de simulaties van Mind Mansion werken en wat u hiermee kunt. Is dit iets wat een mooie toevoeging zou kunnen zijn voor uw instelling of praktijk? Vraag dan nu een gratis demo aan.